Hírek

Nyílt nap a Jabilben – egyetemistákat, főiskolásokat láttunk vendégül

A Manufacturing Day egy amerikai kezdeményezés, melynek célja hogy a gyártók bemutassák az érdeklődőknek működésüket, eloszlatva a tévhiteket. A programban résztvevő vállalatok önként választhatták meg célcsoportjukat. A Jabil a Miskolci és Debreceni Egyetem, valamint a Nyíregyházi Főiskola hallgatóit hívta meg nyílt napjára november 4-én.


Rendhagyó nyílt napunkon közel 50 hallgatót láttunk vendégül a környező nagyvárosokból. Az eseményt Aczél Viktor Krisztián gyárigazgató nyitotta meg, aki bemutatta anyavállalatunkat és a tiszaújvárosi gyáregységet, ismertette többek között az iparági sajátosságokat és a Jabilben használt rendszereket, azok működését.

A hallgatók ezt követően az egyes funkcionális területekről tudhattak meg többet a Jabil menedzsereitől: Cservenné Boros Andrea a HR-ről, Bartha Beáta a lean szemléletről prezentált, Németh Ádám a minőségbiztosítási folyamatokról beszélt, Balogh Attila és Takács Attila interaktív előadásának témája a gyártási tevékenység volt.

A mérnökjelöltek hasznos tanácsokkal is gazdagabbak lettek, ami az önéletrajzírást, a szakmai interjúkon való szereplést, és az álláskeresést illeti. Az idén zárult Jabil Junior Mérnök programban részt vett kollégák pedig egykori tapasztalataikat osztották meg: pályakezdő mérnökként hogyan látták a munkaerőpiaci lehetőségeket, s hogy a Jabil milyen lehetőséget biztosított számukra.


A nyílt nap a gyártócsarnokban folytatódott, ahol a látogatók a gyakorlatban is megtekinthették a gyártási folyamatot, megismerhették a legfejlettebb technológiákat. A nap zárásaként tudásukat teszteltük: egy interaktív kvíz játék keretén belül értékes nyereményekért kérdeztük a mérnökjelölteket a nap folyamán szerzett ismerteikről. A Jabil első Manufacturing Day-ét nemcsak a szervezők, de a hallgatók is rendkívül sikeresnek ítélték.