Hírek

Összefogás a rászoruló gyermekekért

Vállalatunk kiemelt figyelmet fordít a helyi és környékbeli szervezetek támogatására, s folyamatosan szervezünk olyan akciókat, melynek révén közvetlen kapcsolatba kerülhetünk rászorulókkal. Így ismertünk meg 2014-ben egy girincsi intézményt.


A BAZ megyei intézményben óvoda, általános iskola, készségfejlesztõ speciális szakiskola, diákotthon és gyermekotthon működik, ahol értelmileg akadályozott gyermekeket fogadnak 3-24 éves korig.


Elsőként a tavalyi évben döntöttünk úgy, hogy AdásNapunk keretében ezt a szervezetet támogatjuk, s vonulunk ki önkéntes munkatársainkkal Girincsre, hogy szebbé tegyük a rászoruló gyermekek otthonát, s már akkor eldöntöttük, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ott segédkeztünk. 2015-ben ismét a májusi AdásNapon jótékonykodtunk: kollégáinkkal kétkezi munkát végeztünk, így szépült meg az ódon épület udvara, játszótere, a gyermekek játékai.


A következő akciónk alig négy hónapot váratott magára: augusztus végén ruha-és gyátékgyűjtési akcióba kezdtünk, hogy az iskolakezdést megkönnyítsük az intézményben tanuló gyermekek számára. Kollégáinkkal alig három hét alatt több mint 40 zsák holmit gyűjtöttünk össze, amelyek közül valamennyi ruhadarab és játékszer szívélyes fogadtatásra talált. Az intézémény vezetője, Kányás Hedvig elmondta, hogy óriási segítség ez a rászoruló családok számára, s hogy minden egyes, a Jabil munkavállalói által összegyűjtött adománynak megtalálják a legmegfelelőbb helyet.


Vállalatunk a jövőben is arra törekszik, hogy hasonló akciók keretében, kollégáinkkal összefogva támogassuk az egyes szervezeteket.