Hírek

Átadták vállalatunk elektromos jármű töltőállomását

Hivatalosan is átadták vállalatunk legújabb zöld fejlesztését: egy ingyenesen használható elektromos jármű töltőállomást. A töltőállomás egyidejűleg egy gépkocsi töltését tudja biztosítani. A töltési lehetőség a telephelyre érkező dolgozók és vendégek részére egyaránt rendelkezésére áll. A vállalat ezzel a fejlesztéssel szeretné megtenni a maga módján az első lépést, és elősegíteni az olajmentes közlekedés fejlődését, összhangban a Jabil társadalmi és környezetvédelmi szerepvállalásával. 

 

A berendezésnek egy darab IEC type 2 típusú csatlakozóval ellátott, 11 kW-os töltési teljesítményű töltőpontja van, így a háromfázisú töltési lehetőségnek köszönhetően itt egy elektromos járművet háromszor gyorsabban lehet feltölteni, a háztartásokban használt töltőkhöz képest.

 

Érdemes hozzátenni, hogy az e-BOX a gyárban már egy éve működő 50 kW-os fotovoltaikus (napelemes) rendszerrel megtermelt villamosenergiából táplálják, ráadásul az állomást a gyártási tevékenységből származó újrahasznosított szolár panelekből építettek.

 

Jelenleg fejlesztés alatt áll egy újabb, 150 kW teljesítményű szolár erőmű is, ami ha elkészül, lehetővé teszi a külső hálózatból felhasznált villamos teljesítmény csökkentését. Erre a tervek szerint még az idei évben sor kerül.