Hírek

Sikerrel zárult az I. Jabil Junior Mérnök Program

2014 októberében indult az első Jabil Junior Mérnök Program, mostanra már kollégáinkként köszönthetjük a résztvevőket.

 

A hat friss diplomás mérnök tavaly októberben érkezett vállalatunkhoz, hogy a féléves képzés keretén belül a gyakorlatban ismerkedjenek meg a multinacionális környezettel és az elektronikai iparág működésével, s hogy tapasztalt szakemberektől sajátíthassák el a mérnök szakmához szükséges komplex szaktudást.

Hat hónap elteltével, április 1-től valamennyiüket főállású kollégaként köszönthetjük, akik az elmúlt időszakban megszerzett szakmai tapasztalat révén értékes tagjai lettek a Jabil csapatának.

 

Az ünnepélyes oklevélátadásra április 8-án került sor, ahol a juniorok vezetői köszönetet mondtak a fiatalok eddigi kitartó munkájáért, valamint beszámoltak a programmal kapcsolatos pozitív tapasztalataikról.

 

„A programnak köszönhetően a juniorok olyan állást kaphatnak, ami egyáltalán nem ismeretlen számukra, találkozik elvárásaikkal. Ez cégünknek is kedvező: fél év után egy kész szakember csatlakozik hozzánk, aki ismeri vállalatunkat.” – emelte ki a program előnyeit Molnár Tibor, mérnökségi igazgató.

 

Lengyel István, az egykori junior mérnök szerint a képzés nem csak a résztvevőknek előnyös:

„A Junior Mérnök Program rendkívül hasznos nekünk és a Jabilnek egyaránt: egyedülálló módon tehetünk szert a gyakorlati szaktudásra, s ezáltal már az első munkanapunkon hozzáadott értéket teremthetünk a vállalat számára.”