Hírek

Sikeres Jabil beszállítói nap

Cégünk a Kormányzattal kötött stratégiai megállapodása alapján megkezdte a többlépcsős, komplex beszállítói program végrehajtását a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) együttműködve.

 

 

A Jabil és a HIPA közötti kooperáció eredményeként, született meg az a beszállító kiválasztási program, aminek elsődleges célja, hogy minél több magyarországi vállalkozás kapcsolódjon be a Jabil beszállítói hálózatába. A program során az elektronikai termékeket gyártó nagyvállalat által meghatározott technológiai-pénzügyi-technikai feltételeknek megfelelő vállalatok ajánlását és előzetes szűrését a HIPA végezte el. A tucatnyi hazai vállalkozást tartalmazó listával a Jabil beszerzési szakemberei dolgoztak tovább, hogy megtalálhassák a megfelelő partnereket.

 

 

A Jabil beszerzési részlegei és a HIPA által közösen végzett előzetes felmérések alapján nyolc hazai tulajdonú új beszállító kapott meghívást az április 2-i rendezvényre.

 

 

A gyárlátogatással egybekötött egész napos rendezvényen a résztvevők a vállalat által gyártott és igényelt termékkört, a minőségbiztosítási és beszerzési folyamatokat, és egyéb beszállítói követelményeket ismerhették meg. A meghívótt magyar cégek pedig bemutatták vállalkozásukat, gyártási folyamatukat, technika-technológiai képességeiket az amerikai vállalat beszerzőinek.

 

 

A magyar cégek további fejlesztése, a Jabil igényei alapján kialakított HIPA beszállító-fejlesztési oktatási programjával történik majd.